Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
JCR, Türkiye'nin notunu artırdı PDF Yazdır e-Posta
01 Şubat 2010

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye'nin yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını BB-'den BB seviyesine yükseltti. JCR, görünümü ise 'durağan' olarak belirledi.

Türkiye'nin kredi notu yükseldi

JCR'dan yapılan açıklamada not artırımının temel olarak Türk ekonomisinin global finansal kriz ortamında dış şoklara karşı ilerleme gösterek direncini yansıttığını belirtti. JCR, son yıllarda iyileşen mali pozisyon ve finansal sistemin Türk ekonomisinin global finansal krizin etkilerinden kendi başına toparlanmasını desteklediklerini vurguladı.

Türk ekonomisinin mali pozisyonunun 2001 yılındaki ekonomik kriz ile karşılaştırıldığında ciddi şekilde ilerleme gösterdiğini belirten JCR, bunda 2001 yılında IMF ile yapılan anlaşma çerçevesinde gerçekleştirilen yapısal reformların etkiyi olduğunu belirtti. IMF destekli reformlar ile Türkiye'nin finansal sisteminin de iyileştiğini belirten JCR, IMF ile yeni bir anlaşma yapılması halinde bunun Türkiye'ye uluslarararıs güvenin daha ileriye götürülmesinde önemli bir rol oynayacağını da vurguladı.

http://www.dunyagazetesi.com.tr/haber.asp?id=76659&cDate...