Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Evi Terkeden Eşe Boşanma Davası Açılabilir mi? PDF Yazdır e-Posta
15 Şubat 2010

Birden bire olmaz bu iş ciddi bir olay. Öncelikle bir 4 ay bekleyeceksiniz. 4 ay bekleyeceksiniz eşinizin gelmesini. 4 aylık süre içerisinde gelirse sorun yok. 4 aylık süre içerisinde gelmezse gidip aile mahkemesine başvuracaksınız ve orada aile mahkemesi kanalıyla eşinizi davet edeceksiniz, eve davet edeceksiniz, eve dönmeye ve orada da 2 ay süre var. 2 ay içerisinde eğer eşiniz dönmez ise o zaman terk nedeniyle boşanma davası açabiliyorsunuz, terk nedeniyle. Ama eşiniz bu arada haklı sayılacak bazı mazeretler öne sürebilir.

Örneğin diyebilir ki: ben kayınvalidemle, kayınpederimle, kayınbiraderimle aynı evde oturuyorum, o evde artık yaşantımı sürdürmem mümkün değil. Ben eve dönmeye razıyım ama eşim bağımsız bir ev kiralasın, oraya dönerim. Ama kayınpederim, kayınvalidem, kayınbiraderim, vs. o şekilde gelmem derse bu haklı bir neden olarak kabul ediliyor. Buna göre durumunuzu değerlendirin ve boşanma davasını da biraz önce belirttiğim koşulları yerine getirerek açabiliyorsunuz.

tebkobi