Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Emekli bir kişiyi çalıştırdığımızda aylık SGK ödemesi nasıl olur ve işten çıkarılmak zorunda kalınırsa tazminat hakkı doğar mı ? PDF Yazdır e-Posta
19 Şubat 2010

Çalışan emekliler

Normal şartlarda gelişmiş Ülkerlerde emeklilik yaşının yüksek olması ve çalışma sürecinde primlerin gerçek tutarları üzerinden ödenmesi nedeniyle emekliler çalışmaz ve tabiri caizse emekliliğin tadını çıkarırlar. Ama maalesef biz de emeklilerin de ekonomik gerekçelerle çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. Aslında işsizliğin en önemli nedenlerinden birisi de emeklilerin çalışmaya devam etmesi.

Emeklilerin bir işyerinde işçi olarak (hizmet akdi çerçevesinde) 4/a sigortalısı olarak çalışabilirler.

Bu durumda işyerinden aldıkları ücretler üzerinden yüzde 7.5 oranında Sosyal Güvenlik Destek Primi kesilmesi ve işverenin de yüzde 22.5 SGDP ve yüzde 1-6.5 arasında da kısa vadeli sigorta primi ödenmesi gerekir.

Çalışan emeklilerin iş kanunundan doğan haklar konusunda normal çalışanlardan bir farkı yoktur. İhbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin hakları vardır. Dolayısıyla işten çıkartılınca ihbar ve kıdem tazminatı da ödenir.

Resul Kurt

http://www.dunyagazetesi.com.tr/resul-kurt_22_0_yazar.html