Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Stopaj için 3 seçenek masada PDF Yazdır e-Posta
09 Mart 2010

Anayasa Mahkemesi’nin bazı yatırım araçlarında yerli ve yabancılara farklı stopaj uygulamasını iptal kararı çerçevesinde Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan alternatifli çalışmalar bugün yapılacak olan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda (EKK) ele alınacak.

Maliye Bakanlığı hazırladığı üç seçeneği EKK’ya sunacak. Toplantıda bundan sonraki düzenlemeye ilişkin karar verilmesi bekleniyor. Ekonomi yetkilileri, yatırım araçlarının vergilendirilmesinde 3 alternatif üzerinde durulduğunu, yapılacak değerlendirmenin ardından nasıl bir adım atılacağının netleştirileceğini ve düzenlemenin en kısa sürede Başbakanlık’a gönderileceğini söylediler.

HÜKÜMETE SÜRE TANINMIŞTI

İptal kararı çerçevesinde verginin sıfır olarak belirlenmesinin merkezi yönetim bütçesine maliyeti 1.2 milyar lira olarak hesaplanıyor. Ekonomi yetkilileri, stopajda bütçeye yük ve yeni önlem getirmeyecek bir düzenlemenin hayata geçirilebileceğine vurgu yapıyorlar. Daha önceki değerlendirmelerde stopajın yüzde 3-5 arasında olabileceği belirtilmişti. Anayasa Mahkemesi, 15 Ekim 2009’da bazı kazançlarda yerli yatırımcılara yüzde 10, yabancı yatırımcılara ‘sıfır’ stopaj uygulamasına ilişkin yasa hükümlerini iptal etmiş ve hükümete 9 ay süre tanımıştı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığındaki EKK toplantısına, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bazı bakanlar ve bürokratlar katılacak.

http://www.stargazete.com/ekonomi/stopaj-icin-3-secenek-masa...