Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Türkiye, IMF'siz devam edecek PDF Yazdır e-Posta
10 Mart 2010

IMF sözcüsü Caroline Atkinson, IMF heyetinin Mayıs ayının ilk yarısında Türkiye'ye gelmesi konusunda Türkiye ile anlaştıklarını; stand-by anlaşması konusunda görüşmelerin ise artık devam etmediğini açıkladı.
Türkiye, IMF'siz devam edecek

Türkiye'nin IMF
defteri kapandı!

IMF sözcüsü Caroline Atkinson, 2010 yılı Madde 4 istişareleri kapsamında bir IMF heyetinin Mayıs ayının ilk yarısında Türkiye'ye gelmesi konusunda Türkiye ile anlaştıklarını; stand-by anlaşması konusunda görüşmelerin ise artık devam etmediğini açıkladı.

IMF sözcüsü, Reuters'ın IMF ziyaretinin olası bir stand-by anlaşması konusunda görüşmeleri içerip içermediği sorusuna "Şu anda Madde 4 görüşmelerine odaklanıyoruz, program konusunda artık görüşme yapılmıyor" cevabını verdi.

IMF tarafından yapılan açıklamada global ekonomide ve finans piyasalarında devam eden toparlanmanın, orta vadeli program ile birlikte Türkiye'nin görünümünü güçlendirdiği ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye'ye Madde 4 istişarelerinin en son 2007 yılında yapıldığı belirtildi.

http://www.ekotrent.com/haber/20100310/Turkiyenin-IMF-defteri-kapandi.php