Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Transfer fiyatlandırması formunun beyan süresi PDF Yazdır e-Posta
26 Mart 2010

Normal hesap dönemleri için Transfer fiyatlandırması formunun beyan süresi ve transfer fiyatlandırması raporunun hazırlanma süresi olan 25 Nisan tarihine az bir süre kalmıştır.

Transfer Fiyatlandırmasına ilişkin Düzenlemeler :

Türkiye’de transfer fiyatlandırmasına ilişkin yasal düzenleme; 5520 sayılı KVK’nun 13 üncü maddesinde yapılmış olup, 6 Aralık 2006 tarih ve 2007/12888 sayılı BKK ve 1 ve 2 seri numaralı transfer fiyatlandırması hakkında tebliğler ile de uygulamaya ilişkin düzenlemeler yapılmıştır.

Belgelendirme Yükümlülükleri :

Transfer Fiyatlandırması Formu :


Kurumlar Vergisi “KV” mükellefleri her yıl yıllık KV beyannamesi ile birlikte bir transfer fiyatlandırması, kontrol edilen yabancı kurum ve örtülü sermayeye ilişkin formu bağlı olduğu vergi dairesine vermek zorundadır. (Formda belirtilen işlemlerin bulunmaması durumunda bu formun doldurulmasına ve beyanname ekinde
gönderilmesine gerek bulunmamaktadır.)

Yıllık Transfer Fiyatlandırması Raporu :


- Büyük Mükellefler Vergi Dairesi mükellefleri, yurt içi, yurt dışı ve serbest bölgedeki ilişkili kişilerle olan işlemlerine ilişkin olarak transfer fiyatlandırması raporu hazırlamak zorundadırlar.

- Diğer kurumlar vergisi mükellefleri ise, yalnızca yurt dışı ve serbest bölgedeki ilişkili kişilerle olan işlemlerine ilişkin olarak transfer fiyatlandırması raporu hazırlamak zorundadırlar.

- Yanlıca yurt içi ilişkili kişilerle işlemleri olan (BMV üyeleri dışındaki) KV mükellefleri ile yut içi ve yurt dışı ilişkili kişi işlemleri olan gelir vergisi mükellefleri yalnızca 1 No’lu transfer fiyatlandırması tebliğinde öngörülen belgeleri hazırlamakla yükümlüdürler.

YILLIK TRANSFER FİYATLANDIRMASI RAPORU’nun normal hesap dönemi için 25 Nisan olan kurumlar vergisi beyannamesinin verilme süresine kadar hazırlaması ve bu süre sona erdikten sonra istenmesi durumunda İdare’ye veya vergi incelemesi yapmaya yetkili olanlara ibraz edilmesi zorunludur.

kpmg