Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Limited Şirket Ortaklık Payı Devrinde Bağ-Kur’un Sonlanacağı Tarih PDF Yazdır e-Posta
31 Mart 2010

3 Nisan 2000 tarihinde limited şirket hissemin tamamını noterden üçüncü bir kişiye devrettim. 2004 yılına kadar bekleyip, 28 Nisan 2004 tarihinde Ticaret Sicil Memurluğu’na müracaat ederek, bu tarihte Ticaret Sicil Gazetesi’nde tescil ve ilan oldu ve Ticaret Sicilden kaydımı sildirdim. Sorum şu; Bağ-Kur sigortam için (2000 yıındaki) noterden devrettiğim tarih mi geçerli? Yoksa tescil ilan tarihi olan 28 Nisan 2004 tarihinde mi sonlanması gerekir? Bugünkü Sosyal Güvenlik Yasası’na göre Yasa’ya göre noter kararı geçerli olduğunu biliyorum.

Zeki BOZOĞLU

Yeni Yasa’nın yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008’den önce limited şirket oraklığından dolayı, Bağ-Kur sigortalılığını sonlandırmak için, hisse devrine ilişkin prosedürün tamamlanması gerekiyor. Limited şirket hisse devri, ortaklar kurulunun izniyle noter satış senediyle yapılıyor. Noter satış senedini, şirketindeki ortaklar pay defterine kaydettikten sonra Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilan ve Ticaret Siciline tescil ile hüküm ifade etmektedir. Limitet şirket ortaklık hissesi devrinizdeki prosedürü, 24 Nisan 2004 tarihinde tamamlamış olduğunuzdan, Bağ-Kur sigortalılığınızın bu tarihte sonlandırılması gerekir. Yeni yasanın yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008’den itibaren limitet şirket ortaklık hissesinin tamamını devreden ortağın sigortalılığı, hisse devri yapılmasına ortaklar kurulunca karar verildiği tarihten itibaren sona ermektedir.

yaklaşım