Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
'Patron, kart borcumu ödeyemiyorum, ne olur beni işten çıkar!' (13.11.2007) PDF Yazdır e-Posta
13 Kasım 2007
Kredi kartı borcunu ödemekte zorluk çeken bazı çalışanlar, borçlarını kapatabilmek için işten ayrılmayı dahi göze alıyor. İşten ayrılan personele ödenen kıdem tazminatıyla borçlarını ödeyen çalışanların bu durumu işverenleri de rahatsız ediyor.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, bölgedeki fabrikalarda bu tür durumlara sıkça rastlandığını belirterek, "Çalışanlar borçlarını önce kredi çekerek kapatmaya çalışıyor. O da olmazsa son çare olarak gördüğü kıdem tazminatına yöneliyor." dedi. Uğurtaş, kaliteli işçi bulmanın son derece zor olduğu bir dönemde yapılan bu önerilerin işverenleri de rahatsız ettiğini vurguluyor. "Başarılı bir çalışanı işten çıkarmak, ülke ekonomisi adına bir kayıptır. Dolayısıyla bu tür talepler bizi üzüyor. Ama çalışmak istemeyeni de zorla çalıştıramayız." Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın da, çalışanların bu tür talepleriyle zaman zaman karşılaştıklarını, birkaç yıl önce kendi fabrikasında benzer bir durumun yaşandığını dile getirdi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=612741