Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
KOBİ'ye paketten 40 bin lira kredi PDF Yazdır e-Posta
17 Nisan 2010

TOBB ile Halkbankası, KOBİ destek paketi açıkladı. Yeni açılan destek paketine göre birlikten aktarılacak 500 milyon liralık kaynak ile 3 milyar liralık kredi potansiyeli oluşturularak, KOBİ başına 40 bin lira verilecek.

KOBİ'ye
paketten 40 bin lira kredi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Halkbankası, küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) destek paketi açıkladı. Pakete göre birlikten aktarılacak 500 milyon liralık kaynakla 3 milyar liralık kredi potansiyeli oluşturulacak. KOBİ başına 40 bin lira olarak verilecek kredinin aylık faizi 0,8 yıllık ise yüzde 9,6 olacak. Kredinin maliyeti ise yüzde 10,8 olarak belirlendi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kredi için "Piyasanın en uygun maliyetlisi olacak." dedi.

TOBB, Halkbank İşbirliği Destek Kredisi Protokol İmza Töreni'nde konuşan Rifat Hisarcıklıoğlu, atılacak yeni adımla, Halkbank'a 100 milyon lira kaynak aktaracaklarını söyledi. Yıl sonuna kadar bu kaynağın 500 milyon liraya çıkacağını ifade eden birlik başkanı, "Halk Bankası da buna destek vererek, kendi kaynaklarından 1 milyar TL nakdi, 500 milyon TL gayri nakdi ve 1 milyar dolar ihracat kredisi şeklinde olmak üzere, toplam 3 milyar TL yeni kredi paketini hayata geçirecek." dedi.

Kaynağın en geniş şekilde KOBİ'lere yayılması için her firmaya 40 bin lira verileceğini aktaran Hisarcıklıoğlu, "Kredinin yıllık maliyeti, masraflarıyla birlikte basit yüzde 10,85'dir. Görüldüğü gibi toplam maliyet açısından piyasanın en uygun maliyetli kredisi olacaktır." diye konuştu. Kredi faizi yıllık basit yüzde 9,6, banka komisyonu yıllık peşin yüzde 1,2 ve 200 TL dosya masrafını içeriyor.

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın da banka olarak dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da üreten Türkiye'nin yanında olacaklarını söyledi. Kredi maliyetinin yüzde 10,8 olacağını söyleyen Aydın, teminat yapısı gibi sıkıntılarda Kredi Garanti Fonu'nun devreye gireceğini aktardı. Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu ve Aydın protokolü imzaladı. Daha sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Cihan