Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
SGK 14 banka ile protokol imzaladı kredi kartıyla prim ödeme başladı PDF Yazdır e-Posta
23 Nisan 2010

Image

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçlarını kredi kartı ile ödenmesi için 14 banka ile anlaştıklarını, bankalarla protokollerin imzalandığını açıkladı.

Böylece uygulama da hayata geçirildi.

Prim borçlarının kredi kartı ile yapılabilmesine imkan verilceğini daha önce Hürriyet aracılığıyla kamuoyuna duyuran Dinçer, şunları söyledi: “SGK borcu olan bir işveren ay sonunda bir günlük geçikme yüzünden zor durumda kalıyordu. Şimdi kredi kartından çektirerek ödeyebilecek. Kredi kartının bağlı olduğu bankadan böylece 15 gün de vade kazanmış olacak. 20 kişi çalıştıran bir işverenin aylık ortalama 6 bin lira SGK prim borcu oluyor. Kredi kartı ile bu miktarı ödeyebilecek.”

320 lira için mağdur olan var

BU uygulama ile bazı mağduriyetlerin önüne geçilebileceğini anlatan Ömer Dinçer, bu konuda şi örneği verdi: “Vicdanları sızlatan durumlar oluyor. Bağ-Kur’lu bir vatandaş, SGK’ya olan borcunu yeniden yapılandırma kapsamında 18 takside böldürmüş. 17 ay boyunca da taksitlerini düzenli ödemiş. 18’inci aya geldiğinde 520 liralık taksitinin tamamını ödeyememiş. 200 lira yatırabilmiş 320 lirası ise kalmış. Kanun gereği yeniden yapılandırması bozulmuş ve borcu faiziyle kendisinden tahsil edilmiş. Kredi kartı uygulaması başlamış olsaydı, bu borcu ödeyebilecekti. Bu tür sıkıntılar yaşanmasın diye uygulamayı başlattık. SGK’ya bağlı bir milyon 200 bin işverenin tamamı, bu uygulamadan yararlanabilecek.”

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/14507286.asp?gid=373