Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Kar edenin kapısını Maliye çalıyor PDF Yazdır e-Posta
28 Nisan 2010

Maliye'nin 2010 yılı denetim programı netlik kazandı. Hesap Uzmanları Kurulu, yıl sonuna kadar krizden etkilenmeyen ve ön incelemede vergi kaçağı riski tespit edilmiş olan sektörleri Maliye, mercek altına alacak.
Kar edenin
kapısını Maliye çalıyor
Hesap Uzmanları Kurulu, yıl sonuna kadar krizden etkilenmeyen ve ön incelemede vergi kaçağı riski tespit edilen sektörleri mercek altına alacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından onaylanan program kapsamında finans, inşaat, gıda ürünleri imalat ve satışı, hizmet, kimyasal madde ve sağlık sektörü başta olmak üzere krizde büyüyen, kâr rekoru kıran şirketlerin kapısı çalınacak.

Sağlık sektörüne yönelik incelemelerde özel hastanelere ağırlık verilirken, kimya sektöründe ilaç firmaları detaylı kontrolden geçirilecek. İnşaat sektöründe ise özellikle lüks villa gibi yüksek miktardaki alış ve satışlar gözden geçirilecek. Hesap uzmanlarının yıl sonuna kadar yapacakları geçici ve sürekli incelemelerinde KDV, Kurumlar Vergisi ve Damga Vergisi başta olmak üzere tüm vergisel boyut sıkı denetimden geçirilecek. İnceleme programı kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir grupları, firmaları mercek altına alırken, dokuz büyük ilde de turneye çıkılacak. Mayıs, haziran ve eylül aylarında olmak üzere toplam 11 ekip turnede görev yapacak.

2010 Hesap Uzmanları Kurulu Genel Çalışma Planı hazırlanırken incelenecek alanlara ilişkin gerekli analizlerin yapıldığını aktaran Maliye kaynakları, küresel krizde büyüyen ve yüksek miktarda kâr elde eden sektörlerin incelemeden geçirileceğini söyledi. Aynı yetkili, "Türkiye ekonomisi küçülürken bazı sektörlerde tersi bir şekilde büyüme kaydedildi. Biz bu alanlardaki şirketleri inceleyeceğiz. Yaptığımız ön analizlerde de bazı vergi kaçağı riski tespit ettik. Bunların üzerine gideceğiz." dedi. Özellikle bankacılık ve gıda sektörlerinde küresel krize rağmen rekor kârlılık ve büyümenin olduğuna dikkat çekildi.

Zaman