Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Sosyal Güvenlik Reform tasarısı bu hafta Başbakanlı'ğa gidiyor (17.11.2007) PDF Yazdır e-Posta
17 Kasım 2007

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında hazırladıkları taslağı, tasarıya dönüştürüp çok hızlı bir şekilde önümüzdeki hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, oradan da TBMM'ye sevk etmeyi planladıklarını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Üçlü Danışma Kurulu” toplantıları kapsamında cuma günü memur konfederasyonlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Çelik başkanlığında, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir, Memur-Sen Genel Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreteri Hadi Erdoğmuş ile Bakanlık yetkilileri katıldı. Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Bakan Çelik, 25 Ekim'de yaptıkları toplantıda, Sosyal Güvenlik Reformu olarak değerlendirilen yasayı ele aldıklarını ve Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonrasında yaptıkları değişiklikleri içeren taslağı sosyal taraflara verdiklerini hatırlattı.

 

Taraflardan görüş istedik

Sürecin darlığını dikkate alarak sosyal taraflardan görüş istediklerini belirten Çelik, sosyal tarafların yaptıkları çalışmaları, kendilerine sunmalarını umduklarını ifade etti. Faruk Çelik, “Bu görüş ve önerileri aldıktan sonra mevcut taslağı, tasarıya dönüştürüp, çok hızlı bir şekilde önümüzdeki hafta içerisinde sayın Başbakan'a, oradan da TBMM'ye sevk etmeyi planlıyoruz. TBMM'de belki de Alt Komisyon kurarak yeniden taslağı ele almayı ve Genel Kurul'a, aralık ayında taşıyıp yasallaşmasını sağlama konusunda bir takvim belirledik” diye konuştu.

Sosyal Güvenlik Sistemi'nin sürdürülebilir olmaktan çıktığını, makro ekonomik dengeleri sarsacak boyuta ulaştığını söyleyen Çelik, “Açık veren bir sosyal güvenlik değil, huzur veren bir sosyal güvenliğe geçiş konusunda hepimize düşen bir sorumluluk var. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürmemiz, öneri ve katkılarımızı sağlamamızın çok daha doğru olacağı düşüncesindeyim” dedi.

Öte yandan, DİSK, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nın değişik biçimiyle de çalışanların ve halkın sağlık ve sosyal güvenlik hakkını karşılamadığı yönünde görüş bildirirken, İSMMMO yayınladığı raporda Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Tasarısı'ndaki eşitlik anlayışının hak yoksunluğunda ortaklık olduğunu dile getirdi.

 

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=83857&ForArsiv=1