Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Herkes Vergi Teşviği istiyor PDF Yazdır e-Posta
08 Mayıs 2010

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, herkesin vergi teşviği istediğini hatırlattı.

Dünyadan örnekler veren Akgiray, teşvik verilmesi halinde yüzlerce firmanın buna ilgi göstereceğini ancak Borsaya sadece teşvikleri almak için geleceğini daha sonra da hiçbirinin kalmayacağını anlattı. Teşvik olacaksa bunu çok akıllıca konuşmak gerektiğinin altını çizen Akgiray, asıl teşvikin gerekli imkanı sunmak olduğunu söyledi. Akgiray, “Herkes vergi teşviki istiyor. Bitince ne olacak. Bu düzenlemeyi dizayn ederken uzun soluklu düşünmek lazım” dedi.

Nasdaq'ın işlem hacminin hiçbir zaman düşük olmadığını anımsatan Akgiray, “Niyetimiz böyle bir şey yapmak. Her zaman milyon dolarlar lazım değil. İlk etapta fikirlerin paylaşıldığı, işbirliklerin yapıldığı bir platform... Bir yerde gözümüzü karartıp başlamakta yarar var. Firmaların buna ihtiyacı var. Böyle bir hayalimiz var. Tahmin ediyorum dünyadaki iyileşmeyle birlikte çok daha hızlı hayata geçer diye umuyoruz” diye konuştu.

Akgiray, sermaye piyasasının küçük büyük hepsinin yanında olduğunu ifade etti. Vedat Akgiray, konuşmasını “Borsa güne düşüşle başlamış. Pazartesi çıkar, fazla üzülmeyelim” şeklinde bitirdi.


http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/14651989.asp?mnID=1465198...