Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
'İstihdam paketi haziran ortasına yetişecek' PDF Yazdır e-Posta
26 Mayıs 2010
-İşsizlik problemini hafifletmek için üzerinde çalışılan yeni istihdam paketinin, bir aya kalmadan açıklanması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "İstihdam strateji çalışmasını haziran ayının ortasına kadar tamamlamayı düşünüyoruz." dedi. AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Dinçer, "Çok geniş kapsamlı bir istihdam politikası belirlenecek. Türkiye'nin değişen dünya şartları karşısında bulunduğumuz durumu değerlendirerek uzun dönemli istihdam politikaları ve işsizliği önleme stratejilerini tespit edeceğiz." diye konuştu. Dinçer, ay sonunda toplanacak Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelerek, onların görüşlerini alacaklarını ifade etti.

Çalışma Bakanı, istihdam stratejisinde hizmet sektörünün özel bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin tekstil, turizm ve inşaat gibi emek yoğun sektörlerden vazgeçemeyeceğini kaydetti. Dinçer, bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'İşsizlik Sigortası Fonu'ndaki paraların nereye harcandığına' yönelik sözlerini sorması üzerine de, "Eğer muhalefetin bu konuda bir önerisi varsa tam zamanı. Türkiye ulusal mahiyette politikalarını hazırlıyorken önerilerini getirsinler. Memnuniyetle stratejilerimizin arasına koyalım. Ama 'sorun var' demekle yetmiyor. Kaynak buluyorlarsa nasıl olduğunu anlatsınlar, kamuoyunu ikna etsinler. Önereceğiniz her ek imtiyaz o kaynağı nereden bulacağınız sorusunu da beraberinde getirir." cevabını verdi. Dinçer, 30 işçinin grizu patlamasında hayatını kaybettiği Karadon Maden Ocağı'nın kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin bir soru üzerine de, ocağın kapatılmayacağını bildirdi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=988193&title=is...