Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Maliye görüş sorana fatura kesmeyecek PDF Yazdır e-Posta
12 Haziran 2010

Maliye Bakanlığı tarafından denetimi etkinleştirmek ve mükellefin haklarını artırmak için hazırlanan 'torba kanunu' nun ilk ayağı tamamlandı.

Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda görüşülen tasarının 3 maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre Denetim Koordinasyon Kurulu Başkanlığı görevini Gelir İdaresi Başkanı yerine, Maliye Bakanlığı müsteşarı yapacak. Diğer bir maddede yapılan değişiklik ile mükellef maliyeye görüş sorarken cebinden herhangi bir ödeme yapmayacak. Muktezalardan harç mukabili olarak 200 lirayla 2 bin TL arasında alınması öngörülen düzenleme tasarıdan çıkarıldı. Vergi Denetim Koordinasyon Kurulu Başkanlığı'na maliye bakanlığı müsteşarının getirilmesi karara bağlanırken, komisyondaki üye sayısı da 6'ya çıkarıldı. Yine Alt Komisyonu'nda yapılan değişiklik ile tam inceleme ile sınırlı inceleme kararını Denetim Koordinasyon Kurulu verecek.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=994626&title=ma...