Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Almanya ile vergi anlaşması yakın PDF Yazdır e-Posta
21 Haziran 2010

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya ile çifte vergilendirme anlaşmasının 2011 yılından önce yürürlüğe girmesinin planlandığını açıkladı.

Bakan Şimşek, "Çifte vergilendirme inşallah 2011'den önce tekrar yürürlüğe girecek. Çifte vergilendirme anlaşması üzerine herhangi bir sorun yok. Dolayısıyla işin o boyutu da halledilmiş oldu. Metinler hazır olunca ya Türkiye'de ya da burada anlaşma imzalanacak." dedi. Kiel şehrinde Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile görüşen Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Almanya Maliye Bakanı ile bugün hem iş hem de nezaket görüşmesi gerçekleştirdik. Biliyorsunuz Almanya ile çifte vergilendirme anlaşmamız vardı, ancak Almanya tek taraflı olarak bunu feshetmişti. Yeni bir anlaşmayı imzalama noktasında önemli aşamalar kat ettik. Metinler hazır olunca ya burada ya da Türkiye'de anlaşma olacak." diye konuştu. Bakan Şimşek, pasaport harçlarına uygulanan indirimle ilgili olarak da, "Pasaport fiyatlarını yüzde 50 düşürdük. İnşallah bu durum hem içeride hem de dışarıda vatandaşlarımıza olumlu yansır. Türkiye'de her zaman harçlar ve vergiler artırılmıyor. Pasaporttaki kıymetli evrak, yani defter bedelini de çok ciddi fiyata indirdik, neredeyse üçte bir oranında düşürdük. Vatandaşlarımız daha düşük ücret ödeyerek pasaportlarına kavuşacak." dedi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=997744&title=al...