Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi levhası listesi ve Varlık barışı kapsamında sermaye artırımlarını unutmayınız. PDF Yazdır e-Posta
21 Haziran 2010

13.04.1999 tarih ve 23665 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “272 Seri No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği” hükümlerine göre ;Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin ve Yeminli Mali Müşavirlerin, 2009 Takvim yılına ait Tasdik ettikleri Vergi Levhalarını 25/Haziran/2010 tarihine kadar bağlı oldukları Vergi Dairelerine bildirmeleri gerekmektedir.

Bildirim listesinin süresi içinde verilmemesi halinde ise; 213 Sayılı VUK Mükerrer 355. Maddesine göre 1.000 TL Özel Usulsüzlük cezası kesilmektedir.

5811 sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun’da belirtildiği üzere;

- Gerçek veya tüzel kişilerce, yurt dışında bulunan; para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile varlığı kanaat verici bir belgeyle ispat edilen taşınmazların banka veya aracı kuruma ya da vergi dairelerine beyan edilir.

- Gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerince sahip olunan ve Türkiye’de bulunan ancak kanuni defter kayıtlarında işletmenin özkaynakları arasında yer almayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazlar vergi dairelerine beyan edilir.

Bu kıymetler, Vergi Usul Kanunu’na göre defter tutan mükellefler tarafından beyan tarihi itibarıyla kanuni defterlere kaydedilir. Bilanço esasına göre defter tutan mükellefler, defterlerine kaydettikleri kıymetler için pasifte özel fon hesabı açarlar. Bu fon hesabının, beyan tarihinden itibaren altı ay içerisinde sermayeye eklenmesi gereklidir.

Gaziantep SMMM Odası