Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Merkez Bankası: Yüksek faizin meyvelerini toplayacağız (24.11.07) PDF Yazdır e-Posta
24 Kasım 2007
 
 

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Durmuş Yılmaz'ın 'geçen yıl 4 puanlık faiz artışının piyasaya etkilerinde sona gelindiğini, önümüzdeki dönemde artık bunların meyvelerinin toplanacağını' söylediğini iletti.

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, başkan ile 45 dakika süren özel bir görüşme yaptı. Görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Özdebir, Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'a sanayici kesiminin düşük kur ve yüksek faizden duyduğu rahatsızlığı ilettiklerini söyledi. Yılmaz'ın ABD ve AB piyasalarına ilişkin genel bir değerlendirme yaptığını anlatan Özdebir, "Başkan, yalnız Türkiye'nin değil, bizden daha düşük faiz veren ülkelerin bile kendi paralarının dövize karşı değerlendiğini anlattı. Sıcak paranın ülkemizde yüzde 10 civarında olduğunu, gerisinin daha uzun ve sabit yatırımlar olarak gerçekleştiğini söyledi. Geçen temmuz ayında artırılan 4 puanlık faizin sonucunda piyasalara etkilerinin sonuna gelindiğini, önümüzdeki dönemde bunların meyvelerinin toplanacağını, biraz daha sabretmemiz gerektiğini söyledi." dedi. Yılmaz'ın kendilerine sanayi ve üretim endeksinde yaşanan düşüşün son gerçekleşen faiz indirimlerinde önemli rol oynadığını aktardığını kaydeden ASO Başkanı, faiz indirimlerinin sürmesini ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=617151