Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi Dairesi tarafından haczedilen Taşıtlarda Motorlu Taşıtlar Vergisi PDF Yazdır e-Posta
01 Temmuz 2010

Taşıtım vergi dairesi tarafından haczedilmiş ve yediemine teslim edilmiştir. Taşıtımın yedieminde bulunduğu tarihler arasında tescil kaydı, ilgili trafik tescil kuruluşu tarafından silinmiştir. Ancak bu süre için adıma motorlu taşıtlar vergisi tahakkuk ettirilmiştir. Yapılan bu uygulamanın doğru olup olmadığı konusunda bilgilerinizi rica ediyorum.

YANIT :
Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 8. maddesi hükümlerine göre, motorlu taşıtlar vergisinin mükellefi ilgili sicilde adına motorlu taşıt kayıt ve tescili olan gerçek ve tüzel kişiler olmakta, motorlu taşıtlar vergisi mükellefiyetinin sona erebilmesi için ilgili trafik şube veya bürosunda bulunan kayıt ve tescilin silinmesi gerekmekte, trafik şube veya bürosunda bulunan kayıt ve tescilin silinmemesi halinde motorlu taşıtlar vergisi mükellefiyeti devam etmektedir. Buna göre taşıtınızın yedieminde bulunduğunu belirttiğiniz tarihleri arasında adınıza olan tescil kaydının ilgili trafik tescil kuruluşu tarafından silinmesi halinde aynı dönemler için motorlu taşıtlar vergisi mükellefiyetinizin de terkin edilmesi gerekmektedir.

Lebib Yalkın