Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
'Esnaf beyannameyi dükkândan göndersin' PDF Yazdır e-Posta
03 Aralık 2007
Gerçek usulde vergilendirilen esnaf ve sanatkârın beyannamelerinin internet ortamında gönderilme zorunluluğuna esnafların çatı örgütü tepki gösterdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın bunun için yeterli altyapıya sahip olmadığını öne sürerek, "Öncelikle eğitim görmeniz lazım. Esnafın bilgisayar temin edecek gücü olmalı. Ayrıca bir geçiş sürecine ihtiyaç var. Bizim şikâyetimiz muhasebeciye bağımlılık. Muhasebecilerden gönderilme, onlara şifre verilmesi. O da başka bir sektörün kazancını artıracak." ifadelerini kullandı. Palandöken, beyanname konusunda gerekli altyapı hazırlanarak, geçiş için 1 yıl süre tanınmasını ve esnafın muhasebeci olmaksızın beyannamesini dükkânından gönderebilmesini istediklerini sözlerine ekledi. Perakendeyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Palandöken, bu sektöre gelen yatırımcının 10 yıl yurt içinde kalması, istihdam meydana getirmesi ve yatırım yapmasının sağlanmasını istedi. Palandöken, "Sabah malı getirip akşam parayı transfer etmesinler." diye konuştu.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=620487