Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'ın Uygulanmasına İlişkin 2009/1 Sayılı Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (2010/2) PDF Yazdır e-Posta
21 Ekim 2010

Image

Bu tebliğ ile “Sigorta primi işveren hissesi desteğinden yararlanabilecek yatırımcılara ilişkin SGK’ na gönderilecek form” başlıklı Ek-8 yürürlükten kaldırılmıştır.

21 10 2010 tarih 27736 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan tebliğ ile 28/7/2009 tarihli ve 27302 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmış olan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’ın Uygulanmasına İlişkin 2009/1 sayılı Tebliğ’in, Sigorta primi işveren hissesi ile ilgili 20’ nci maddesi ile Yatırım Teşvik Belgesinin tamamlama vizesi ile ilgili 34 ncü maddesinde bazı değişiklikler yapılmıştır. Ayrıca bu tebliğ ile “Sigorta primi işveren hissesi desteğinden yararlanabilecek yatırımcılara ilişkin SGK’ na gönderilecek form” başlıklı Ek-8 yürürlükten kaldırılmıştır.

Getirilen yenilikler şunlardır:

1- Komple Yeni Yatırımlarda:

Eski düzenlemede komple yeni yatırımlarda sadece işletmeye geçiş tarihinden itibaren sağlanan yeni istihdam için destek uygulanmaktayken artık yatırım sürecinde sağlanan yeni istihdam için teşvik uygulanmasına imkan tanınmıştır.

Ancak destek uygulanmasına işletmeye geçiş tarihinin Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmesini takip eden aydan itibaren başlanır

2- Komple Yeni Yatırım Cinsi Dışında Düzenlenen Teşvik Belgelerinde:

Komple yeni yatırım cinsi dışında düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında sigorta primi işveren hissesi desteği mevcut istihdam sayısının üzerindeki ilave istihdam için uygulanacak.

Aylık prim ve hizmet belgesinde kayıtlı işçi sayısının mevcut istihdamın altında olması halinde ilgili ay için prim desteği uygulanamaz.

Diğer değişiklikler daha çok şekle yönelik konuları içermektedir.

 

Tebliğ görmek için tıklayınız