Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Sosyal güvenlik reformunda ben bildim, ben yaptım demiyoruz PDF Yazdır e-Posta
07 Aralık 2007

Sosyal güvenlik reformunun Meclis komisyonundaki görüşmeleri başladı. Komisyonda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tasarının çok kapsamlı ve katkıya muhtaç bir tasarı olduğunu belirterek, “Bizim olaya bakışımız, çok samimi ve net. Ben bildim, ben yaptım, anlayışıyla bir şeyi gerçekleştirme niyetinde değiliz” dedi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören kanun tasarısı, tali komisyon olan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda görüşülmeye başlandı. Milletvekillerine tasarı hakkında sunum yapan Çelik, taslağı, ilgili sivil toplum örgütleri ve üniversitelerle paylaştıklarını vurgulayarak, “Sosyal taraflardan, 25 Ekim ile 18 Kasım arasında 198 öneri geldi. Bunların 71'i, o gün çalıştığımız taslakta yerini aldı ve değişiklik olarak yansıdı” dedi.

sunumunun ardından tasarı üzerinde usul tartışması yaşandı. CHP'li milletvekilleri, tasarı üzerinde alt komisyon kurulmasını, AK Parti'li milletvekilleri ise sadece tümü üzerinde görüşme yapılmasını istedi. Komisyon ise AK Parti'li üyelerin önerisini kabul etti.

 

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=85522&ForArsiv=1