Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi Dairesi'nden 'envanter' denetimi PDF Yazdır e-Posta
10 Aralık 2007
Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, kayıt dışı ile mücadele kapsamında denetim çalışmalarına önümüzdeki günlerde de yoğunluk vereceklerini söyledi

** Adana'da, göreve başladığı günden itibaren altını önemle çizdiği ve vurguladığı konunun, vergisel ödevlerini eksiksiz yerine getiren mükellefleri haksız rekabete karşı korunması ve kayıt dışı ekonomiyle tavizsiz mücadele olduğuna dikkati çeken Aksoy, ''Adana Vergi Dairesi Başkanlığı, nitelikli uzman personeliyle her zaman açıklayıcı, yol gösterici ve bilgilendirici tutumunun yanı sıra kayıt dışı ekonomiye yönelik olarak denetim çalışmalarına her zaman büyük önem vermiştir" dedi.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, yeni yılın ilk ayında başlatacakları envanter denetimi çalışmasıyla, kayıt dışı çalışarak haksız rekabete neden olanların yaptırım uygulamalarıyla karşı karşıya kalacaklarını belirterek, uyarıda bulundu. Aksoy, yazılı açıklamasında, üretim yapan veya emtia alım satımıyla uğraşanların yıl sonu itibariyle fiili envanter yapma zorunlulukları bulunduğunu anımsattı.
 

Adana'da, göreve başladığı günden itibaren altını önemle çizdiği ve vurguladığı konunun, vergisel ödevlerini eksiksiz yerine getiren mükellefleri haksız rekabete karşı korunması ve kayıt dışı ekonomiyle tavizsiz mücadele olduğuna dikkati çeken Aksoy, şunları kaydetti:

''Adana Vergi Dairesi Başkanlığı, nitelikli uzman personeliyle her zaman açıklayıcı, yol gösterici ve bilgilendirici tutumunun yanı sıra kayıt dışı ekonomiye yönelik olarak denetim çalışmalarına her zaman büyük önem vermiştir.
 

Denetim çalışmaları, cari denetim çalışmaları yani yaygın yoğun vergi denetimleri, hasılat tespitleri ve yol denetimleri şeklinde olabileceği gibi vergi incelemeleri şeklinde de gerçekleştirilmektedir. Bunun sonucunda, çeşitli sektörlerde yapılan denetimlerde mükelleflerimiz vergisel ödevlerini eksik yerine getirmeleri veya kayıt dışı görünüp mükellef durumunda olmamaları dolayısıyla ağır vergi yükü ve cezalarıyla karşı karşıya kalmaktadırlar.''

Aksoy, kayıt dışı ile mücadele kapsamında denetim çalışmalarına önümüzdeki günlerde de yoğunluk vereceklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
 

''Envanter denetimimizin amacı, dönem sonunda mal mevcutlarıyla ilgili olarak çıkartılması gereken envanterin deftere kaydedilip edilmediğinin, kaydedilmemiş olan emtia miktarının mevcutla uyumlu olup olmadığının, ayrıca fiyat ve tutarlarının kontrolü yapılmak suretiyle hataların engellenmesi ile doğru vergi tahakkuk ettirilmesidir.

Bu çalışmaya 2008 yılı ocak ayında başlayacağız. İyi niyetli mükelleflerimizin yanındayız. Bu nedenle, kayıt dışı çalışarak haksız rekabete sebebiyet verenler envanter denetimi sonucunda vergi kanunları karşısında yaptırımla karşı karşıya kalacaklar.''

 

http://www.yeniadana.net/web/HaberDetay.aspx?id=18532