Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
2011 yılında mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde ödenecek olan özel iletişim vergisi tutarı açıklandı. PDF Yazdır e-Posta
01 Ocak 2011

Image

2011 yılında mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde (operatör değişiklikleri hariç) ödenmesi gereken özel iletişim vergisi tutarı, 2010 yılı için geçerli olan vergi tutarının yeniden değerleme oranında (% 7,7) artırılması suretiyle hesaplanmıştır.

1 Ocak 2011 tarihinden itibaren 34 TL olarak uygulanacak olan bu vergi tutarı, 29 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete’de (6. mükerrer) yayımlanan 7 seri numaralı Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği ile duyurulmuştur.

Gider Vergileri Kanunu’nun 39. maddesinin 3. fıkrasında, mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde (operatör değişiklikleri hariç) yirmi milyon lira ayrıca özel iletişim vergisi alınacağı hükmü bulunmaktadır. Maddenin devamında ise bu tutarın, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacağı ve hesaplanan tutarın yüzde beşini aşmayan kesirlerin dikkate alınmayacağı belirtilmektedir.

2010 yılına ilişkin yeniden değerleme oranı ise 12 Kasım 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlan 401 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile % 7,7 olarak tespit ve ilan edilmiştir.

Yukarıdaki hüküm uyarınca, mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde (operatör değişiklikleri hariç) 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, maktu olarak alınması gereken vergi tutarı, Maliye Bakanlığı tarafından 34 TL olarak hesaplanmıştır.

Bu vergi tutarı, 29 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete’de (6. mükerrer) yayımlanan 7 seri numaralı Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği ile duyurulmuştur. E&Y