Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi incelemelerinde uyulacak usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik yayımlandı. PDF Yazdır e-Posta
07 Ocak 2011
Image

31 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ve vergi incelemelerinde uyulacak kurallara ilişkin düzenlemelerin yer aldığı “Vergi İncelemelerinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” in mükellefler açısından önemli olduğunu düşündüğümüz hükümleri hakkındaki açıklamalarımız aşağıda dikkatinize sunulmaktadır. 

- Vergi incelemesine, incelemeye tabi olan nezdinde tanzim olunacak “İncelemeye Başlama Tutanağı” ile başlanır. Düzenlenen tutanağın bir örneği nezdinde inceleme yapılana teslim edilir. 

- İncelemeye başlama tarihi, mükellefin tutanağı imzaladığı tarih; tutanakta mükellefin imzasının bulunmaması halinde ise tutanağın vergi dairesi kayıtlarına intikal ettiği tarihtir. 

- Mükelleflerin defter ve belgeleri yazılı olarak istenir ve tutanakla teslim alınır. Yazıda ibraz edilecek defter ve belgeler ile ibraz süresi, yeri ve ibraz edilmemesi halinde uygulanacak müeyyidelere yer verilir. Mükellefin yazıya gerek kalmaksızın defter ve belgelerini ibrazı üzerine, defter ve belgeler tutanak düzenlenmek suretiyle de alınabilir. 

- Vergi incelemesi yapmaya yetkili olanlar, incelemeye başlamadan önce memuriyet sıfatlarını belirterek, vergi incelemesi yapmaya yetkili olduklarına dair kimliği nezdinde inceleme yapılana ve diğer ilgililere gösterirler. 

- Vergi incelemeleri esas itibariyle incelemeye tabi olanın iş yerinde yapılır. İş yerinin müsait olmaması, ölüm, işin terk edilmesi gibi zaruri sebeplerle incelemenin iş yerinde yapılması imkânsız olur veya mükellef ve vergi sorumluları isterlerse inceleme dairede yapılabilir. 

- Vergi incelemesinin mükellefin işyerinde yapılması halinde, vergi incelemesi yapmaya yetkili olanlar, nezdinde inceleme yapılanın izni olmaksızın resmi çalışma saatleri dışında inceleme yapamazlar. 

- Vergi incelemesi tamamlandıktan sonra nezdinde inceleme yapılanın defter ve belgeleri 15 gün içerisinde bir tutanak ile iade edilir. 

- İncelemeye başlanıldığı tarihten itibaren, tam inceleme yapılması halinde en fazla 1 yıl, sınırlı inceleme yapılması halinde ise en fazla 6 ay içinde incelemenin bitirilmesi esastır. 

- İnceleme, neticesi alınmamış hesap dönemi de dahil olmak üzere, tarh zamanaşımı süresi sonuna kadar her zaman yapılabilir. Evvelce inceleme yapılmış veya matrahın re’sen takdir edilmiş olması yeniden inceleme yapılmasına ve gerekirse tarhiyatın ikmaline mani değildir. 

- Vergi İncelemelerinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe girmiştir. E&Y