Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Mali Suçlarla Mücadele Koordinasyon Kurulu Yönetmeliği PDF Yazdır e-Posta
16 Aralık 2007
Maliye Bakanlığının, Mali Suçlarla Mücadele Koordinasyon Kurulunun Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin 14.12.2007 tarihli sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yönetmelik, Mali Suçlarla Mücadele Koordinasyon Kurulunun görev ve yetkileri ile toplanma, çalışma usul ve esaslarını düzenliyor.

Yönetmeliğe göre, görüş ve bilgilerine gerek duyulan kurum, kuruluşların temsilcileri oy hakkı olmaksızın Koordinasyon Kurulu toplantısına çağrılabilecek.

Koordinasyon Kurulu, suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesine ilişkin kanun taslakları ile Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe girecek yönetmelik taslaklarını değerlendirmek, uygulamayla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlamakla görevli ve yetkili olacak.

Kurul, Nisan ve Eylül aylarında olmak üzere yılda iki kez olağan olarak toplanır. Başkan resen veya Koordinasyon Kurulu üyelerinden birinin yazılı başvurusu üzerine Koordinasyon Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırabilecek.

Koordinasyon Kurulu, oy hakkı bulunan üye sayısının yarısından bir fazlası ile toplanacak. Kararlar, toplantıya katılan üyelerin çoğunluğu ile alınacak. Üyeler çekimser oy kullanamayacak. Oyların eşitliği halinde başkanın oyu iki oy sayılacak.

Koordinasyon Kurulunun sekreterya hizmetleri Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığınca yürütülecek.

Bu arada, 3 Haziran 1997 tarihli Mali Suçlarla Mücadele Koordinasyon Kurulunun Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırıldı.