Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Turizm sektöründe KDV indirimi yılbaşında başlıyor PDF Yazdır e-Posta
19 Aralık 2007
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, turizm sektöründeki KDV indiriminin yılbaşında başlayacağını belirterek bunun turizm camiasını sevindirdiğini söyledi. TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hükümetin turizmde KDV'yi, alkollü içecekler hariç yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğini ve uygulamanın yılbaşından itibaren başlayacağını hatırlatarak, “turizm sektöründe yılbaşından itibaren KDV'nin alkollü içecekler hariç yüzde 18'den 8'e inmesi sevindirici” dedi.

Türk turizmcisinin bu güne kadar turizmde rakip ülkelerle eşit koşullarda rekabet edemediğini anlatan Barut, “KDV'nin inmesi turizmcinin dayanma gücünü artıracaktır. Yıllardır turizmci tüketim mallarında yüzde 18 KDV ödedi. Rakip ülkelerde bu miktar yüzde 7 ile 8 arasında değişiyordu. Artık Türk turizmcisi de bu konuda eşit hale geldi. Turizmci artık daha güçlü” diye konuştu.

KDV'deki indirimini bir fırsat olarak gördüklerini bildiren Barut, “bu fırsatı, fiyatı düşürmek için değil kaliteyi artırmak için kullanacağız” dedi.

“KAYIT DIŞI AZALACAK”

Turizm sektöründeki yaşanan kayıt dışılığın KDV'nin düşmesi ile azalacağına inandığını da belirten Ahmet Barut, sözlerini şöyle tamamladı:

“KDV'nin inmesi turizmdeki kayıt dışını azaltacaktır. KDV'deki bu düşüş, orta vadede daha fazla turist ve daha fazla müşteri memnuniyeti olarak yansıyacaktır. Ancak KDV indiriminin alkollü içecekleri kapsamaması üzücü, çünkü her şey dahil sistemde en çok tüketilen alkollü içeceklerdir. Alkollü içeceklerde hala KDV ve ÖTV'nin yüksek olması turizmciyi zorlamaktadır. Alkollü içeceklerde KDV ve ÖTV'nin normal seviyelere düşmesini bekliyoruz. Turizmciler olarak bizler Hükümetimizin turizmciye yaklaşımına teşekkür ediyoruz.”

 

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/alarmnews.aspx?DocID=7893815