Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Lüks otomobil alan İzmirliye vergi dairesinden takip PDF Yazdır e-Posta
25 Aralık 2007

İzmir'de lüks harcamalarda bulunan kişilere Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından sıkı takip geliyor. Bu kişilerin yaşam tarzlarının vergi beyanlarına yansıyıp yansımadığı kontrol edilecek.

İzmir'de lüks otomobil, ev satın alıp, rahat yaşam sürenlerin 2008 yılında vergi beyanlarına sıkı denetim geleceği belirtildi. İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı'nda görevli memurlar lüks yaşam tarzlarına sahip kişileri gazetelerin magazin sayfalarından izlerken yolda görülen lüks otomobillere de dikkat ediliyor. Tapu sicil müdürlüklerinde de konutlara ait bilgiler çıkartılacak.

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Bulut, vergi dairesi kayıtlarından lüks harcama yapanların kayıtlarını inceleyeceklerini açıkladı. Bulut, şöyle dedi: “Öncelikle vergi mükellefi olup olmadığına, ardından vergi mükellefi ise ne kadar kazanç beyan ettiğine, vergi borçları olup-olmadığına bakacağız. Vergi beyanlarında çok küçük, komik rakamlar varsa, harcamalarına göre beyanları çok düşükse incelemeye alacağız. Trafikte gördüğümüz pahalı otomobiller, lüks villalar, evlerle ilgili tespit yapacağız. Yaşam tarzları beyanlarına yansıyor mu diye bakacağız. Bu denetim kararını her ay yaptığımız grup toplantısında verdik. Çalışma henüz başlamadı. Önümüzdeki yılbaşından itibaren başlayacağız.”

Vergi incelemesi yaparken sadece dosyalarla sınırlı kalmak istemediklerini anlatan Bulut, şöyle devam etti: “Arkadaşlarımız gazetelerdeki magazin haberlerini de takip ediyor. Özellikle sanatçılara yönelik gazete haberlerine dikkat ediyoruz. Hangi mekânda hangi sanatçı sahneye çıktığına bakıyorlar. Oralara mutlaka bizim denetim, yoklama elemanımız gider. Hasılat tespiti ve sanatçıların ne kadar ücret aldığını inceler. Bu yılbaşında da yine sıkı denetim yapacağız.”

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=86585