Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Sosyal sigortalar uygulamasında ‘trafik kazalarına’ ilişkin son durum PDF Yazdır e-Posta
15 Mayıs 2011

Image

25 Şubat 2011 tarih ve 27857 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı kanun ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 98. maddesi yeniden düzenlenmiş bulunmaktadır.

Buna göre 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda tanımlanmış trafik kazaları nedeniyle 25 Şubat 2011 tarihinden sonra sunulan sağlık hizmeti bedellerinin ödenmesinde aşağıdaki hususlara uyulacaktır.

1) Trafik kazasının oluş tarihine ve kazazedenin genel sağlık sigortalısı olup olmadığına bakılmaksızın 25 Şubat 2011 tarihinden itibaren üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarınca verilecek tüm sağlık hizmet bedelleri Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanacak.

2) Genel sağlık sigortası olmayanların tedavi giderlerinin karşılanması trafik kazaları halleriyle sınırlı olup, bu kişilerin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda tanımlanan trafik kazası tarifine uymayan kazalar sonucu oluşacak tedavi giderleri Kurumca karşılanmayacak.

3) Kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın 25 Şubat 2011 tarihinden sonra kullanacağı tıbbi malzeme ve ilaç bedelleri Kurumun mevzuatı çerçevesinde karşılanacak.

Yaşar Taşdemir

http://www.ito.org.tr/wps/portal/gazete-detay?WCM_GLOBAL_CON...