Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Ticaret Kanunu için geri sayım başladı(27.12.2007) PDF Yazdır e-Posta
27 Aralık 2007

Meclis Adalet Komisyonu, 22. dönemde genel kurulda görüşülemediği için kadük olan ve bu dönem hükümet tarafından yenilenen 1535 maddelik Türk Ticaret Kanunu Tasarısı'nı kabul etti.

Tasarıya göre her şirket, internet sitesi kurmak zorunda olacak. Kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içinde internet sitesini oluşturmayan veya bilgi toplumu hizmetlerine uygun hale getirmeyen şirket yöneticileri, 6 aya kadar hapis ve 300 güne kadar adli para cezasına çarptırılacak. Küçük ölçekli işletmelere ise internet sitesi kurmaları için 1 yıl süre verilecek. Anonim veya bir başka şirket kurmak, şirketin sermayesini artırmak amacıyla veya vaadiyle halktan para toplanabilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin alınacak. SPK'dan izin almadan para toplayanlara, 6 aya kadar hapis cezası uygulanacak. Yolcu taşımacılığıısından geleneksel alışkanlıklar terk edilecek, çağdaş düzenlemeler benimsenecek.

 

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=86801&KTG_KOD=112