Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Kütlü ve elyaf pamuğun KDV'si yüzde 8'e çıkarıldı (31.12.07) PDF Yazdır e-Posta
31 Aralık 2007
Tekstil sektöründe yüzde 8'lik KDV oranına uyum için kütlü ve elyaf pamuğun KDV oranı yüzde 1'den yüzde 8'e çıkarıldı.

Bazı mal ve hizmetlere uygulanacak KDV oranları yeniden belirlendi. Bakanlar Kurulu'nun, "mal ve hizmetlere uygulanacak Katma Değer Vergisi oranlarının tespitine ilişkin" kararı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Karar ile "kütlü ve elyaf pamuk, linter pamuk, pamuk lifi döküntüleri, natürel veya tops haldeki tiftik, yün ve yapağı" ile "sığır ve atların, koyun ve kuzuların (astragan veya karakul, persaniye, breitschwanz ve benzerleri, Hint, Çin, Moğolistan ve tibet kuzuları hariç), keçi ve oğlakların (Yemen, Moğolistan ve Tibet keçi ve oğlakları hariç) ham post ve derileri"nin KDV oranı yüzde 1'den yüzde 8'e çıkartıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri düzenlemenin tekstildeki yüzde 8'lik KDV oranına uyum için yapıldığını dile getirdi.

 

Tekstilde 10 puan düşmüştü

Tekstil ürünlerinde 2006 yılının mart ayında 10 puanlık KDV indirimi yapılmıştı. Böylece iplikler, mensucat, iç ve dış giyim gibi birçok tekstil ürününde KDV oranı 10 puan düşürülmüştü. Yetkililer, dün çıkan kararla kütlü ve elyaf pamuk gibi yüzde 1'lik KDV oranına tabi malların da KDV'sinin yüzde 8'e çıkarıldığını belirtirken, artırımdan sağlanacak ek gelirle ilgili tahminde bulunmaktan kaçındılar.

 

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=87095