Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Yüzde 10 KDV indirimini fiyatlara yansıtacağız (31.12.07) PDF Yazdır e-Posta
31 Aralık 2007
Turizm tesislerinde geceleme hizmetlerinde, meyveli ve kolalı gazozlar, cafe ve restoranlarda verilen hizmetlerde KDV oranı yarından itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indiriliyor.

 

Kararın uygulanmaya başlamasıyla birlikte söz konusu ürünlerin fiyatlarının yüzde 10 düşürülmesi gerekiyor. Fiyatlarda indirim yapılmaması halinde, vergi indirimi işletmenin kasasına girecek. Yetkililer, söz konusu yerlerde alışverişlerde vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını isterken, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Başkanı Nuşin Oral, üyeleri olan büyük market zincirlerinin yeni yılla birlikte vergi indirimini uygulamaya başlayacaklarını açıkladı. Organize perakende kesiminde bu tür vergi indirimlerinin uygulandığını, şeffaflığın da bu doğrultuda hareket etmeyi gerektirdiğini ifade eden Oral, geçen yıl hazır giyimde yüzde 10'luk vergi indirimi uygulandığını, organize perakende tarafında bulunan tüm hazır giyim markalarının bu indirimi tüketicilerine yansıttığını ifade etti. KDV indirimi uygulamasının en önemli göstergelerinden birinin son 2-3 yıldır hazır giyimde fiyatların düşmesi olduğunu vurgulayan Oral, "Kayıt içi faaliyet gösteren tüm perakendecilerin şeffaflığı esas aldığının göz önünde bulundurursak, büyük marketlerde sodalı, meyveli ve kolalı gazozlarla ilgili KDV indiriminin uygulanması kaçınılmazdır. Nitekim, üyemiz olan büyük market zincirleri yeni yılla birlikte vergi indirimini uygulamaya başlayacaklar." dedi. Oral, perakende sektöründeki yatırımların sektör için büyük önem taşıdığına dikkat çektiği açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı: "2007 organize perakendenin yanı sıra birçok sektör adına yatırım yılı oldu, 2008 yılı yoğunlukta olmak üzere önümüzdeki 3 yıllık dönemde yatırımların artarak devam etmesini bekliyoruz. Yatırım büyüklüklerinin ciro büyüklüklerinin önünde gittiği bu dönemde sürdürülebilirliğin sağlanabilmesinin en önemli faktörü tüketici güvenidir."

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=631176