Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Yatırım ortaklıkları Maliye ile uzlaşma arıyor (03.01.2008) PDF Yazdır e-Posta
03 Ocak 2008
Maliye'nin Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) kapsamına almasıyla 80 milyon dolarlık vergi yüküyle karşı karşıya kalan yatırım ortaklıkları Gelir İdaresi ile orta yolu bulmaya çalışıyor. Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy'la geçen hafta bir araya gelen sektör temsilcileri, vergi konusunu görüşmek üzere 15 Ocak'a kadar yeniden bir araya gelecek. Gelir İdaresi Başkanı Ulusoy'la geçen hafta yapılan toplantının daha çok tanışma boyutunda olduğunu ifade eden Türkiye Kurumsal Yatırımcılar Derneği (TKYD) Başkanı ve Garanti Portföy Genel Müdürü Gür Çağdaş, "Gelir İdaresi ile 15 Ocak'a kadar bir toplantı yapmayışünüyoruz. Bu tarihe kadar ekibimiz bir çalışma yapacak. Vergi konusunda bir orta yolun bulunacağınışünüyoruz. Ne olursa olsun sektörün üzerindeki bu yükün kaldırılmasını sağlayacağız. Çünkü yatırım ortaklıkları bu ülke piyasaları için çok önemli bir enstruman. Bu bizim şu anda en büyük projemiz" dedi.

Sektörün yüzde 27'si erir

Eski Gelir İdaresi Başkan Osman Arıoğlu ekim ayında Referans'a yaptığııklamada, yatırım ortaklıklarının BSMV kapsamına alınacağını söylemişti. TKYD, 12 Haziran 2007 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, yatırım ortaklıklarının BSMV kapsamına alınmaması gerektiğini, aksi takdirde oluşabilecek vergi yükümlülüğü ve cezalarının sektöre çok ciddi darbe vuracağını savunmuş ve yatırım ortaklıklarının BSMV yükümlüğüne dahil edilmesi durumunda sektörün yüzde 27'sinin vergi cezalarıyla eriyeceğine dikkat çekmişti.

 

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=87297