Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Üç Aylık Muhtasarlara Sıkı Takip PDF Yazdır e-Posta
22 Eylül 2011

Image

Gelir İdaresi Başkanlığı E-beyanname programında yaptığı değişiklik ile 10 dan fazla çalışanı olan ve üç ayda bir muhtasar beyanname veren şirketleri tespit edip tarhiyat yapacaklarını açıkladı.

Ayrıca Gelir İdaresi yaptığı açıklamada Üç ayda bir muhtasar beyanname veren mükellef üç aylık beyanname verme şartlarını kaybettiğinde aylık beyanname vermeye ne zaman başlayacaklarını şu şekilde açıklamıştır.  
 
Üç ayda bir muhatasar beyanname verme imkanından yararlanıyor iken (hizmet erbabı sayısı 10 ve daha az olanlar) şartları kaybetmesi nedeniyle bu imkandan yararlanma hakkını yitiren işverenler ve vergi sorumluları üç ayda bir beyanname verme hakkını kaybettikleri aydan itibaren (bu ay dahil) tevkifatın yapıldığı her ay için muhtasar beyanname vereceklerdir. Bu suretle verilecek beyannameye , üç ayda bir beyan dönemine dahil olan önceki aylara ilişin vergi tevkifatları da dahil edilecektir.

Örneğin; üç ayda bir muhtasar beyanname verme hakkını Mayıs ayından itibaren kaybettiğinizde aylık dönemler halinde muhtasar beyanname verilmesine Mayıs ayından itibaren başlanması gerekmekte olup, Nisan ayına ilişkin vergi tevkifatının da bu ayda verilecek beyannameye dahil edilmesi gerekmektedir. Muhasebe Vergi