Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Leasing sektörü KDV sürprizine karşı harekete geçti (07.01.08) PDF Yazdır e-Posta
07 Ocak 2008

Finansal kiralama (leasing) yoluyla yapılan satın almalarda yüzde 1 olan KDV oranının ticari araçlar için yüzde 8'e, diğer makine ve teçhizatlar için yüzde 18'e çıkarılması ile adeta şoka uğrayan leasing sektörü, hükümeti KDV artışından vazgeçirmek için Ankara’ya çıkarma yapacak.

Maliye’nin aldığı KDV artışı kararının geri çekilmesi için bu hafta içinde Ankara’da ilgili bakanlıklar ve kamu kuruluşları ile bir dizi görüşme yapmaya hazırlanan sektör temsilcileri, bu kapsamda Ekonomiden Sorumlu Bakan Nazım Erken, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’dan randevu talebinde bulundu.

Finansal Kiralama Derneği (FİDER) Genel Sekreteri Hakan Gülelçe, ANKA’ya yaptığı açıklamada, hükümet yetkililerine ilettikleri randevu talebine henüz bir yanıt almadıklarını, ama bu hafta içinde mutlaka Ankara’ya giderek KDV artışının yaratacağı olumsuzlukları dile getireceklerini söyledi.

Gülelçe, Maliye’nin kararının açıklanmasından bu yana, FİDER olarak sürekli ilgili kamu kuruluşları ve iş ortakları ile toplantılar yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile de bir araya geldiklerini ifade eden Gülelçe, “Bu konuda sayın Yalçıntaş da bizim gibi düşünüyor. Ortak hareket ederek, alınan KDV artışı kararının geri çekilmesini istiyoruz” dedi.

Söz konusu KDV artışının özellikle yatırım yapmak isteyen KOBİ’leri çok zor durumda bırakacağı ve istihdamı olumsuz etkileyeceği uyarısında bulunan Gülelçe, “Ankara’ya yapacağımız geziden ve oradaki görüşmelerimizden olumlu sonuç almayı bekliyoruz. Uygulanması halinde sektörde önemli bir daralmaya yol açacak KDV artışının geri çekileceğini umuyoruz” diye konuştu.

 

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/alarmnews.aspx?DocID=7981881