Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Leasingde KDV artışı hiçbir şeyi değiştirmez (10.01.08) PDF Yazdır e-Posta
10 Ocak 2008
İş dünyasının tepkilerine sebep olan finansal kiralama (leasing) sektöründeki KDV oranlarının yüzde 1'den 18'e çıkarılmasına Doğuş Otomotiv'den farklı bir yorum geldi.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, vergi konusunda hakkaniyet ve eşitlik ilkesine uyulmasının önemine vurgu yaparak, "Vergi avantajının kalkmış olması adalet ilkesi çerçevesinde olduğu sürece bizim için uzun dönemde hiçbir şeyi değiştirmez." dedi. Avrupa'nın en büyük, dünyanın ikinci büyük filo kiralama şirketi LeasePlan ile Doğuş Otomotiv ortaklığında Türkiye'de operasyonel filo kiralama sektöründe hizmet verecek 'LeasePlan Doğuş' şirketi kuruldu. Düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Acar, sektörde önceliğin vergi avantajı olmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Müşterilerin beklentilerine cevap verebilmenin, hizmet kalitesinin ve operasyonel başarının da önemi büyük. Yani bir filo kiralama şirketi vergi avantajı nedeniyle pazar payını artırmamalı." diye konuştu. İş hayatında akşamdan sabaha yeni bir vergi düzenlemesi getirilmesinin birtakım üzüntüleri de beraberinde getirdiğini ifade eden Acar, şunları dile getirdi: "Mevcut bir stok ve araç parkı var yönettiğimiz. Bunun üzerine gelen ilave maliyetler de tabii ki üzüntü konusu. 'Hiç üzülmedik' demek mümkün değil. Ama iş hayatında üzüntüye yer yok. Biz, yalnızca vergi avantajı nedeniyle bu işin yapılmasını anlamsız buluyoruz." Acar, vergi avantajının kalkmış olmasının adalet ilkesi çerçevesinde olduğu sürece uzun dönemde hiçbir şeyi değiştirmeyeceğinin altını çizdi. Leaseplan, Türkiye ile birlikte hizmet verdiği ülke sayısını 29'a yükseltirken, dünya çapında 6 bin çalışanı ile 1 milyon 300 bin adetlik araç filosunu yönetiyor. Acar, ortaklıklığın Doğuş Otomotiv'i operasyonel kiralama sektöründe yeni bir konuma taşıyacağını belirterek, "Sektörde öncü rol oynamak amacıyla güçlerimizi birleştirdik. Operasyonel kiralama, Türkiye'de henüz yapılanmakta olan bir sektör ve potansiyeli çok yüksek. LeasePlan Doğuş'un Türkiye'de sektöründe birinci konumda olmaması için hiçbir neden yok." dedi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=63574