Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Unakıtan: Leasing'te eski sisteme geri dönmemiz mümkün değil (10.01.08) PDF Yazdır e-Posta
10 Ocak 2008
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Leasing'te eski sisteme dönmenin mümkün olmadığını belirtti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen bilgi teknolojileri proje yarışmasının ödül töreninde konuşan Unakıtan, leasing'te haksız bir durum olduğunu ifade ederek, “Bu bardağı peşin satın alırsan yüzde 18, leasing'le alırsan yüzde 1. Böyle adaletsizlik olmaz” diye konuştu.

Bakan Unakıtan, zaten geçici olarak getirilmiş bir müesseseyi kalıcı hale getirmek suretiyle büyük adaletsizlikler işlendiğini, buna göz yummalarının mümkün olmadığını belirterek, “Dolayısıyla eski sisteme dönmemiz mümkün değil” dedi.

Burada geriye dönük bir uygulama yapmalarının, kazanılmış hakları yok saymalarının asla mümkün olmadığını dile getiren Unakıtan, şunları kaydetti:
“Bazı makinelerde, bunların başında tarım makineleri gelir, vergiyi de indirmek isteriz biz, ama indirirsek herkese indireceğiz. Birşeyi yaparken herkese yapmalısın yoksa ayrıcalık yapmamız mümkün değildir. Yeni dönemde vergideki ayrıcalıklar giderek son bulacaktır. Bunu bilmelisiniz. Adalet dönemi başlıyor.”

Göreve geldiklerinde siyasi partilerin, odaların, sendikaların mevduatlarından, ayrıcalıklı oldukları için vergi kesilmediğini belirten Unakıtan, şöyle devam etti:
“Yok böyle birşey. Biz onların hepsini kaldırdık. Ayrıcalıklara giderek son vereceğiz. Uygulama herkese eşit. Onun için kafalarda bir soru kalmasın. Geriye dönüş yok. Ayrıcalıklar yok. Geriye dönük bir uygulama asla olamaz. Vergilerde bazı indirimler gene olacak ama herkese olacak. Onunla ilgili Maliye bakanlığında çalışmalar devam ediyor.”

 

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/alarmnews.aspx?DocID=8001344