Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
"Prim borcu olan Bağ-Kur'lu da hizmet almalı" (12.01.08) PDF Yazdır e-Posta
12 Ocak 2008
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk, Bağ-Kur prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayan tüccar ve esnafın mağdur olduğunu belirterek, “Prim borcu olan Bağ-Kur'lu sağlık hizmeti almalı” dedi.

Balduk, yaptığı açıklamada, Bağ-Kur'lu olan tüccar ve esnafın prim borçları nedeniyle sağlık hizmeti alamamaktan şikayetçi olduğunu belirtti.
Bağ-Kur'luların aylık prim borçlarından kalan 1 YKr küsurat olsa dahi sağlık hizmetinden faydalanamadığını, bunun büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden Balduk, diğer sosyal güvenlik kuruluşlarında böyle bir durumla karşılaşılmadığına dikkati çekerek, bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini bildirdi.
Bağ-Kur'lu kişilerin tüccar ve esnaftan oluştuğuna işaret eden Mehmet Balduk, zor bir süreçten geçen vatandaşların hastane köşelerinde mağdur edilmemeleri gerektiğini belirtti. Konu hakkında tüccar ve esnafın sık sık kendilerine müracaatta bulunduğunu vurgulayan Balduk, şöyle dedi:
“Primlerini bin bir zorluk ile kendi cebinden ödeyen, vergisini veren tüccar ve esnaf hastane köşelerinde mağdur oluyor. Bağ-Kur'lu; hiç prim ödemeden yeşil kart sahibi olan dar gelirli vatandaşımız kadar hakka sahip değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşına sahip çıkmasına, onlara gerektiğinde ücretsiz sağlık hizmeti vermesine hiç kimsenin itirazı olamaz. Ancak, ortada bir haksızlık olduğu apaçık ortada. Yıllardır düzenli olarak primini eksiz ödeyen esnaf, bir ayın prim borcunu 1 kuruş eksik ödediği takdirde sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor. Bağ-Kur'lunun yaşadığı bu sorunun kalkması için gerekli düzenlemeler yapılmalı. Bir sosyal devlet olan Türkiye'de Bağ-Kur güvencesi altında olan tüccar ve esnafın karşılaştığı sorunların çözüleceğini umut ediyorum.”

 

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/alarmnews.aspx?DocID=8014796