Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Anonim ve Limited Şirket Sermayelerinin Asgari Miktarlara Yükseltilmesine ilişkin müracaat süresi PDF Yazdır e-Posta
09 Ocak 2012
Image
Değerli Üyemiz,
 

Bilindiği üzere, sermayeleri 50.000.- TL den az olan anonim şirketler ile 5.000.- TL den az olan limited şirketlerin sermayelerini asgari miktarlara yükseltmeleri amacıyla şirket merkezinin bulunduğu yer ticaret sicil memurluğuna müracaat süresi en geç 31.12.2011 tarihi olarak belirlenmişti.

T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünce yayınlanan 03.01.2012 tarihli Genelgede; 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 01.07.2012 tarihinde yürürlüğe girecek olması, anılan kanun ile limited şirket sermayesinin 10.000.- TL olarak belirlenmesi ve intibakını yaptırmamış çok sayıda şirketin bulunması nedeniyle şirketlerin sermayelerini asgari miktara yükseltmek amacıyla müracaat etmeleri halinde tescil işlemlerinin 01.07.2012 tarihine kadar yerine getirileceği belirtilmiştir.
 

İç Ticaret Genel Müdürlüğünün 03 Ocak 2012 tarihli genelgesi ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

ASMMMO Yönetim Kurulu

 

(Kaan Gürbüz Okyel Beyer teşekkürler)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.