Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Türev ürünlere ilişkin işlemlerin BSMV yönünden vergilendirilme esasları açıklandı. PDF Yazdır e-Posta
19 Ocak 2012
Image

19 Ocak 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 89 seri numaralı Gider Vergileri Genel Tebliği'nde, türev ürünlere ilişkin işlemler ile diğer bazı sermaye piyasası işlemlerinin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) yönünden vergilendirilmesine dair açıklamalara yer verilmiştir.

Tebliğde, kambiyo muameleleri ve arbitraj muameleleri hakkında yapılan açıklamaların ardından, forward ve swap işlemleri ile opsiyon sözleşmelerinin vergilendirme esasları açıklanmıştır. Tebliğde ayrıca varant ve kaldıraçlı alım satım işlemlerinin vergilendirilme esaslarına da yer verilmektedir.


Söz konusu Tebliğe ulaşmak için tıklayınız...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.