Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Ar-Ge çalışanına teşvik geliyor (18.01.08) PDF Yazdır e-Posta
18 Ocak 2008
Hükümet, işverenin üzerindeki istihdam yüklerini aşağıya çekmek için peş peşe adımlar atıyor. İşverene, bir müjdeli haber de Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.

Hollanda'dan gelen işadamları heyetini ağırlayan Şimşek, Ar-Ge'de çalıştırılan doktoralı işçinin SSK priminin yüzde 90'ının devlet tarafından ödeneceğini açıkladı. Böylece işverenin araştırma geliştirme faaliyetlerine yatırım yapması teşvik edilecek. SSK primlerinde 5 puanlık indirim ve özürlünün priminin Hazine tarafından ödenmesi başta olmak üzere birçok değişiklik önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Türkiye, bugünlerde Hollanda'dan önemli bir heyeti ağırlıyor. Üç gündür başkent Ankara'da çeşitli temaslarda bulunan işadamları heyeti, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret etti. Şimşek, Birleşik İşadamları Derneği'nin konuğu olarak başkentte bulunan konuk işadamlarına yatırım çağrısı yaptı.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=639273