Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Gecelik faiz 25 baz puan indi: Yüzde 15.50/ MB: Enflasyonda düşüş sürecek (18.08.08) PDF Yazdır e-Posta
18 Ocak 2008

Merkez Bankası, beklentiler doğrultusunda kısa vadeli faiz oranını 25 baz puan indirerek yüzde 15.50'ye çekti. PPK, toplam talep koşullarının enflasyondaki düşüş eğilimine destek vermeyi sürdüreceği öngörüsünde bulundu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faiz oranlarını 0,25-0,50 puan düşürdü. Kurulun bugünkü toplantısında alınan karar doğrultusunda, gecelik borçlanma faizi yüzde 15,75'ten yüzde 15,50'ye, borç verme faiz oranı da yüzde 20'den yüzde 19,50'ye çekildi.

Toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemde toplam talep koşullarının enflasyondaki düşüş eğilimine destek vermeyi sürdüreceğinin tahmin edildiği belirtilerek, "Bu çerçevede, gıda ve enerji fiyatlarından kaynaklanan risklere rağmen enflasyonun düşmeye devam etmesi beklenmektedir. Kuraklık ve enerji fiyatlarındaki artışlar gibi arz yönlü şoklar enflasyonu geçici olarak olumsuz etkilerken büyümeyi de geçici olarak yavaşlatmıştır" denildi.

Enflasyon görünümüne ilişkin açıklanacak her türlü veri ve haberin, Kurulun geleceğe yönelik duruşunu değiştirmesine neden olabileceği ifade edildi.

 

http://www.dunyagazetesi.com.tr/news_display.asp?upsale_id=341705