Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi Denetmenlerimizden Daha Çok, Ceza Kesmelerini Değil Güleryüzlü Hizmet Vermelerini İstiyoruz PDF Yazdır e-Posta
18 Ocak 2008

Image

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, vergi denetmenlerinden daha çok, ceza kesmelerini değil, güler yüzlü hizmet vermelerini istediklerini söyledi.

Aksoy, Vergi Denetmenlerinin, maliyenin sokağa yansıyan yüzü olduğunu, bu nedenle bu görevi yapan personelin hizmet içi eğitimine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Vergi kayıp ve kaçağını önleme konusundaki rutin çalışmalarını sürdürürken, öncelikli hedeflerinin, mükellef odaklı hizmet olduğuna işaret eden Aksoy, şunları söyledi:

''2005 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kurulmasının ardından vergi gelirlerinin yüzde 80'inin toplandığı 29 ilde kurulan vergi dairesi başkanlıklarıyla maliye teşkilatında yeni bir dönem başladı. Tüm vergi dairelerimizde olduğu gibi Adana'da da maliyenin (soğuk, ceza kesen) değil, (gülen ve yapıcı) yüzünü gösterme gayretimiz sürüyor. Bu kapsamda, maliyenin sokağa yansıyan yüzü olarak gördüğümüz vergi denetmenlerimizden daha çok, ceza kesmelerini değil, güler yüzlü hizmet vermelerini istiyoruz.''

Aksoy, bütçe gelirlerinin yüzde 80'inin vergi gelirlerinden sağlandığına işaret ederek, ''Bu nedenle üzerimizde önemli sorumluluklar var. Biz görevimizi ihmal ettiğimiz takdirde bu çarklar dönmez. Toplanan her kuruş vergide, tüm milletimizin hakkı var. Bu hakkı tam ve eşit olarak almaya hiç kimse mani olamaz'' dedi.

Mükelleflerin de artık gelinen süreçte, maliyenin değişen yüzünün farkında olduğunu belirten Aksoy, önümüzdeki dönemde sektörel incelemeleri sürdüreceklerini, her sektörde ayrı ayrı belirlenen kar marjlarının altında gelir gösterenlerin sorgulanacağını kaydetti.

Aksoy, vergi bilincinin önemine de işaret ederek, ''Bu bilince 7'den 70'e herkesin ulaşmasını diliyoruz. Daha iyi bir gelecek ve daha iyi bir Türkiye için vergisel ödevlerini zamanında yerine getiren mükelleflerimizin yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda yanımızda olduğunu bilmek bizlere sonsuz bir güç ve destek vermektedir'' diye konuştu.