Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Guernsey Hükümeti Arasında Vergi Konularında Bilgi Değişimi Anlaşması" 13 Mart 2012 Tarihinde Londra'da İmzalandı. PDF Yazdır e-Posta
14 Mart 2012
Image

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Guernsey Hükümeti Arasında Vergi Konularında Bilgi Değişimi Anlaşması" ülkemiz adına Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, Guernsey adına da Başbakan Lyndon S. Trott tarafından 13 Mart 2012 tarihinde Londra’daki Büyükelçiliğimizde imzalandı.

İmzalanan bu Anlaşma ile cezai ve hukuki vergi konularında iki ülke arasında tam bir bilgi değişimi öngörülmekte ve böylece vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi konusunda önemli bir adım atılmış olmaktadır.

Guernsey ile imzalanan bu Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte her çeşit ve tanımdaki vergiler ile ilgili olarak inceleme elemanlarımızca ihtiyaç duyulabilecek bilgiler Guernsey yetkili makamlarından talep edilebilecek ve yine Guernsey tarafından ihtiyaç duyulabilecek bilgiler de ülkemiz tarafından karşılanabilecektir.

Anlaşma ayrıca, tarafların yetkili temsilcilerinin gerektiğinde vergi incelemesi amacıyla bir diğerinin ülke toprağında ve ilgili maddede belirtilen şartlarla inceleme yapabilmesine, ilgili kişilerle görüşebilmesine veya yapılmakta olan bir vergi incelemesine katılabilmesine de imkan sağlamaktadır.

Öte yandan, diğer ülkelerle de “Vergi Konularında Bilgi Değişimi Anlaşması” akdetmek amacıyla müzakereler sürdürülmektedir.

Kaynak: www.gib.gov.tr

Bailiwick of Guernsey
Guernsey Eyaleti

Bayrak Arma

 

Guernsey, Manş Denizi'nde Birleşik Krallığa bağlı ada. Manş Adaları'ndan biridir. Birleşik Krallık monarkının malı sayılmakla birlikte (İngilizce: crown dependency) içişlerinde bağımsızdır. AB'ye üye değildir.

  • Yüzölçümü: 78 km2
  • Başkenti: St. Peter Port
  • Para Birimi: Guernsey Poundu
  • Dili: İngilizce ve Fransızca
  • Nüfusu: 64.587 kişi (2002 tahmini)
  • Ortalama Ömür: 79,9 yıl (2002 tahmini)
  • Kişi Başına Düşen Milli Gelir: 20.000 $ (2001 tahmini)

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.