Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergiye eş zamanlı takip (23.01.08) PDF Yazdır e-Posta
23 Ocak 2008
Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, 5 bölgeye ayrılan 29 vergi dairesi başkanlığında, vergi denetimlerinin aynı anda yapılarak, deneyim paylaşımı sağlanacağını bildirdi.

Aksoy, eş zamanlı yapılacak vergi denetimlerinin, fiili envanter çalışmasında olduğu gibi eş zamanlı yapılmasının vergi daireleri arasındaki işbirliğini güçlendireceğini ifade etti.

Vergide kayıp ve kaçağı önlemek için her gün yeni yöntemlere başvurduklarını, sektörel bazda incelemeleri sürekli kıldıklarını vurgulayan Aksoy, gayrimenkul alım satımından, doktor ve avukatlara kadar hiçbir sektörün atlanmadığını ifade etti.

Aksoy, bu çerçevede Maliye Bakanlığındaki yeni yapılanmada vergide eş zamanlı takibin ön plana çıktığını belirterek, “bu doğrultuda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana olmak üzere 5 bölgeye ayrılan 29 vergi dairesi başkanlığında vergi denetimleri aynı anda yapılarak, deneyim paylaşılacak, bölgeler işbirliğini pekiştirecek” dedi.

Serdar Aksoy, bu yıl gayrimenkul denetimlerinde diğer yöntemlere ek olarak müteahhitlere kat karşılığı arsa verenleri de takibe alacaklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Arsa karşılığında onlarca daire sahibi olanlar var. Bunların bildirimlerinin yapılıp yapılmadığına bakacağız. Bizim amacımız insanları zor durumda bırakmak değil, vergi kaçağını önlemek olduğundan yapacağımız denetimleri de gizlemiyoruz. Hiç kimse kaçağa neden olacak bir davranışta bulunmasın.

Bu yıl yine üzerinde duracağımız bir başka konu da gelir beyanları olacak. Geçmiş yıllarda asgari ücretli kadar bile vergi ödemeyen yüzlerce mükellefle karşılaştık. Bu mükelleflerimizle yapılan birebir görüşmelerden olumlu sonuçlar alıyoruz. Biz hiç kimseden kazanmadığı gelirin vergisini değil, kazandığının vergisini istiyoruz. Ayrıca, vergi oranlarındaki düşüş sayesinde vergiler artık ödenemez düzeyde değil. Herkes vatandaşlık görevini yerine getirmeli.”
Aksoy, vergi denetmenlerinin de sürekli hizmet içi eğitim seminerlerinden geçirildiğini, bu sayede maliyenin sıcak yüzünü halkın hissetmesini sağladıklarına dikkati çekerek, “Bu eğitimler sayesinde denetimler sırasında vergi denetmenlerimize yönelik hiçbir şikayet ve eleştiri almıyoruz” dedi.

Güler yüzlü, mükellef odaklı hizmetin öncelikleri arasında yer aldığını belirten Aksoy, mükelleflerin her türlü sorun ve sorularında kendilerinden yardım isteyebileceklerini sözlerine ekledi.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/alarmnews.aspx?DocID=8083562