Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
EFT-POS özelliği olan Yazar Kasa Kullanma zorunluluğu geliyor PDF Yazdır e-Posta
12 Nisan 2012
Image

EFT-POS özelliği olan ve Maliye Bakanlığınca onaylanmış Ödeme Kartları Endüstrisi PIN İşlem Güvenliği Standartlarına göre uyarlı Yazar Kasa Kullanma zorunluluğu geliyor,

11 Nisan 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 69 seri numaralı "Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanunla İlgili Genel Tebliğ"de,"Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar" adıyla tanımlanan cihazların taşıması gereken özelliklere ilişkin aşağıdaki açıklamalar yapılmıştır.
  • Yeni işe başlayanlar ve Önceden beri işe devam eden mükelleflerin Hafızası dolan Yazar Kasaları için 31 Aralık 2012’ ye kadar Eski özellikte Yazar Kasalar kullanılabilecektir.
  • 01.01.2013’ ten itibaren Yeni İşe Başlayan mükellefler ve önceden beri işe devam eden mükelleflerin kullandığı yazar kasalardan hafızası dolanlar Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar kullanmak zorundadırlar.
  • Önceden beri işe devam eden mükellefler en geç 31.12.2015 tarihinden sonra Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlarını kullanmak zorundadırlar.
  • Diğer Hususlar

-         Faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullanan mükellefler 1.1.2013 tarihinden itibaren bu cihazlar yerine EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadırlar.

-         Yol kenarı otopark hizmeti veren mükellefler, faaliyetlerinde 1.1.2013 tarihinden itibaren EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadırlar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.