Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Payları İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında İşlem Gören Şirketlerde KDV Tevkifatı Uygulaması PDF Yazdır e-Posta
17 Nisan 2012

Image

117 No lu KDV tebliği ile Payları İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında işlem gören Şirketlerde ki KDV Tevkifatı uygulamasının kapsamı genişletilmiştir.

İlgili Tebliğ ile Tevkifata tabi işlemler ve oranları yeni eklenenlerle birlikte aşağıdaki gibi olmuştur. Bu uygulamaya Mayıs ayında başlanacaktır.

Tevkifat Konusu İşlemler Oran Kimler Yapacak                                      .               Oran    Kimler Yapacak

Yapım işleri ile bu işlerle birlikte ifa edilen mühendislik-mimarlık ve etüt-proje hizmetleri              2/10        B.A.

Etüt, plan-proje, danışmanlık, denetim ve benzeri hizmetler                                                                  9/10        B.A.

Makine, teçhizat, demirbaş ve taşıtlara ait tadil, bakım ve onarım Hizmetleri                                      5/10        B.A.

Yemek servi ve organizasyon hizmetleri                                                                                                    5/10        B.A.

İşgücü temin hizmetleri (özel güvenlik ve koruma hizmetleri dâhil)                                                     9/10        T.M.

Yapı denetim hizmetleri                                                                                                                                9/10        T.M.

Fason olarak yaptırılan tekstil ve konfeksiyon işleri, çanta ve ayakkabı dikim işleri ve

bu işlere aracılık hizmetleri                                                                                                                          5/10        T.M.

Turistik mağazalara verilen müşteri bulma / götürme hizmetleri (yeni)                                              9/10        KDV Mükellefler

Spor kulüplerinin yayın, reklâm ve isim hakkı gelirlerine konu İşlemleri                                           9/10        T.M.

Temizlik, çevre ve bahçe bakım hizmetleri                                                                                               7/10        T.M.

Servis taşımacılığı hizmeti (yeni)                                                                                                                5/10        T.M.

Her türlü baskı ve basım hizmetleri (yeni)                                                                                               5/10        B.A.

Yöntem YMM

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.