Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Türkiye ekonomisinin genel görünümü iyi (25.01.08) PDF Yazdır e-Posta
25 Ocak 2008
Dünyanın önde gelen bilgi teknolojisi firması CİSCO Gelişen Piyasalar Başkanı Paul Mountford, Türkiye’nin genel ekonomik görünümünün iyi olduğunu, Türkiye’ye yaptıkları yatırımları artırmayı hedeflediklerini söyledi

Mountford, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir bir büyüme trendi içinde olduğunu söyledi.

Mounfold, Türkiye ekonomisinin bir takım avantajları olduğunu, bunlardan birinin çalışanların düşük ücret maliyeti, eğitimli insan gücü olduğunu belirtti.

Türkiye’nin bu özelliğinin doğrudan yabancı sermaye yatırımları açısından avantaj sağladığına dikkat çeken Mounfold, tekstil endüstrisinin modernize edildiğini kaydetti.

Türkiye’de tekstil endüstrisinde faaliyet gösteren firmaların bir araya gelerek yurt dışında toplu hareket etmelerinin önemine değinen Mountfold, CİSCO’nun gelecek 5 yıl içinde Türkiye’ye 275 milyon dolar yatırım yapma kararını aldığını hatırlattı.

Bilgi teknolojileri toplumların ve ülkelerin verimliliğini artırarak yaşam standardını yükselttiğini ifade eden Mounfold, Türkiye’nin teknolojinin iş dünyası merkezi yönetimler ve toplumun genelinde yarattığı avantajları iyi bildiğini söyledi.
Bunun ülkenin ekonomi büyüme üzerinde rekabet kritik öneminin ve dönüşüm gücünün farkında olduğunu bildiren Mountfold, Cisco’nun Türkiye’ye yapmayı planladığı yatırımlar ile ülkenin genç nüfusuna yönelik girişimcilik kapasitesinin artırılmasını ve e-dönüşüm programları ile KOBİ ve özel sektörün rekabet gücünün artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/alarmnews.aspx?DocID=8101566