Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi incelemesi YO'lara zarar vermez (29.01.08) PDF Yazdır e-Posta
29 Ocak 2008

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisine (BSMV) ilişkin Yatırım Ortaklıkları (YO) nezdinde 2003-2007 dönemini kapsayacak şekilde başlattığı vergi incelemesinde sorunun "şirketlere zarar vermeden" uzlaşma yoluyla çözülmesi bekleniyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Turan Erol, Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışmaları sürdürdüğünü belirterek, "Sektör ve yatırımcılar zarar görmeden makul bir çözüm bulunacağına inanıyoruz" dedi.

Hem SPK'nın hem de sektörün görüşlerini Maliye Bakanlığı'na ilettiklerini belirten Erol, konunun çok hassas olduğunu yatırımcıların ve sektörün kayba uğramamasının önemli olduğunu kaydetti.

İndirime gidilir

Maliye Bakanlığı yetkilileri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB), 90-100 milyon YTL aralığındaki vergi alacağına dair incelemenin mevzuatın el verdiği azami süre olan beş yılı kapsayacak şekilde başlattığını kaydetti. Bir başka ekonomi yetkilisi de yatırım ortaklıklarının yürürlükteki yasalar açısından BSMV'yi ödemek durumunda olduğunu, bu konuda herhangi bir şüphe bulunmadığını kaydederek, "Maliye Bakanlığı bu konuda sektörü, şirketleri zor durumda bırakmayacak bir yaklaşım içinde. Bu çerçevede yaklaşık 90-100 milyon YTL'lik BSMV alacağının faiz ve cezalarında önemli bir indirime gidilir ve sorun çözülür" diye konuştu.

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=89188&KTG_KOD=137