Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Ücretsiz izin alımlarında GSS durumu PDF Yazdır e-Posta
13 Haziran 2012
Image

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ [/b]

Sayı : B.13.2.SGK.0.63.00.02/ 12.06.2012
Konu : 11.06.2012 Tarih ve 10893 numaralı başvurunuz.

Sayın : ...........................
.....................MH..................CAD.NO:.............. ...................../MERSİN

Soru : ÇALIŞMAKTA OLDUĞUM İŞYERİMDEN ÖZEL İŞLERİMDEN DOLAYI 1(BİR) AY ÜCRETSİZ İZİN ALMAK İSTİYORUM. FAKAT YASA GEREĞİ BU 1 AYLIK İZİN DÖNEMİNDE GSS YE BAŞVURU YAPMAK VE GSS PRİMİ ÖDEME ZORUNLULUĞUM VAR MIDIR. KONUNUN TARAFIMA BİLDİRİLMESİ HUSUSUNDA, GEREĞİNİ ARZ EDERİM.

Cevap : Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.


Sn...................:Son bir yıl içerisinde 90 gün sigortalılığınızın olması sebebiyle işten ayrılmış dahi olsanız sağlık hizmetlerinden 99 gün faydalanabileceğiniz için bir aylık ücretsiz izin sürenizde GSS primi ödemenize gerek yoktur.


Bilgilerinizi rica ederiz.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Bilgi Edinme Birimi

 

Zekeriya Karaduman Beye Teşekkürler

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda yer verilen açıklamalar, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. Özdoğrular smmm ltd. şti./ www.ozdogrular.com, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.